Česta pitanja o SEO optimizaciji sajta

Šta je SEO?

SEO je skraćenica za "optimizacija prema pretraživačima" što znači poboljšanje vaših web stranica i njihovog onlajn profila kako bi se poboljšalo rangiranje vašeg sajta na stranicama sa rezultatima pretrage (SERPS) za zahtevane ključne reči.

pitanja u vezi SEO
Na koliki rok se sklapa ugovor za SEO?

Ugovor se ne potpisuje jedino na Vaše insistiranje, tako da ne postoji obaveza. Naš interes je duga i uspešna saradnja i da nas preporulite Vašim saradnicima. Naplata se vrši mesečno, tako da možete da odustanete u svakom momentu.

pitanja u vezi SEO
Da li nam garantujete uspeh sa SEO?

Garantujemo da ćemo uraditi najbolje SEO tehnike i metodologije koje su aktuelne u tom momentu, međutim, kako i sam Google kaže: "Pazite se SEO agencija koje tvrde da garantuju rangiranje, navode "posebnu vezu" sa Google-om ili oglašavaju "mi imamo prioritet kod "Google"

pitanja u vezi SEO
Kako funcionišu pretraživači?

Pretraživači neprekidno usavršavaju način na koji rangiraju web stranice, ali uvek ostaju četiri ključna elementa koja su osnova za uspešno pozicioniranje na prvoj strani Google: ključne reči, kvalitetne povratne veze (back link), kvalitetan sadržaj i odlična arhitektura web sajta.

pitanja u vezi SEO
Koja je cena SEO optimizacije sajta?

Cena zavisi od klijenta do klijenta. Zato bi trebalo da nam pošaljete zahtev i dobićete kompletnu analizu web sajta besplatno sa cenovnikom usluga za optimizaciju sajta. Zahtev možete poslati ovde

pitanja u vezi SEO
Šta je Google Analitika?

Google analitika Vam pomaže da analizirate ponašanje posetilaca na Vašem web sajtu. Alatke za analizu mogu Vam reći koliko je korisnika posetilo svaki dan web sajt, koje stranice su pregledali, koliko dugo su bili na svakoj stranici itd.

pitanja u vezi SEO
Koliko treba vremena za SEO rezultate?

Zavisi od sajta do sajta ali otprilike nekik 8 meseci do godinu dana, ali kada dođete do prve strane Google pretraživača, više nećete morate da plaćate da bi se Vaš posao bio vidljiv prilikom pretrage.

pitanja u vezi SEO
Koji je najbolji način za optimizaciju sajta?

Optimizacija web sajta prema pretraživačima podrazumeva veliki broj taktika, koje udružene pomažu u što boljem rangiranju. Kombinacija online marketinga i optimizacije pretraživača je dobar način da se postigne sjajna optimizacija.

pitanja u vezi SEO
Google alatke za vebmastere predstavljaju besplatnu web uslugu od strane Google. Ovaj alat omogućava vebmasterima da proveravaju status indeksiranja web strana i optimizuju stranice. Takođe omogućavaju vebmasterima da ažuriraju i proveravaju mapu sajta, generišu i proveravaju datoteke robots.txt, popišu interne i eksterne stranice koje se povezuju sa sajtom, prikazuju statistike vezane za način na koji Google pretražuje sajt, odustaju od loših ili pokidanih veza i još mnogo toga. Google WMT je neophodan za bilo koju web lokaciju koja želi da se optimizuje.

Saznajte još

SEO Optimizacija sajta
avatar
XML sitemap je lista web stranica koje su dostupne za pretraživače ili korisnike. Mapa sajta navodi pretraživač na web stranicama, obično organizovane hijerarhijski. Ona pomaže botovima pretraživača da pronađu, pretražuju i indeksiraju stranice na web sajtu.

Saznajte još

SEO Optimizacija sajta
avatar
Datoteka robots.txt na web sajtu će funkcionisati kao zahtev da navedeni roboti pretraživača ignorišu navedene datoteke ili direktorijume u njihovoj pretrazi. Koristi se da bi robote pretraživača preusmerili koje stranice da pročita i da se indeksiraju a koje ne iz privatnosti ili iz uverenje da se sadržaj odabranih web stranica može pogrešano protumačiti ili je nebitan za kategorizaciju sajta u celini.

Saznajte još

SEO Optimizacija sajta
avatar
Ciljna stranica stavlja Vaše kupce blizu konačne prodaje. Dobra ciljna stranica nudi odličnu priliku Vašim posetiocima da izvrše kupovinu ili željenu konverziju u zavisnosti od željenog krajnjeg rezultata. Ciljne stranice obično se povezuju sa plaćenim kampanjama kao što je Google Adwords, jer se one mogu prilagoditi tako da se uklapaju sa kopijom oglasa kako bi poboljšale ocenu kvaliteta.

Saznajte još

SEO Optimizacija sajta
avatar

Da li ste znali o SEO?

Zanimljivosti o optimizaciji sajtova

Google pretraživač dobija 81% svih pretraga na globalnom nivou.

Digital Marketing 2016
avatar

95% tržišta koristi SEO marketing za podsticanje lojalnosti među svojim postojećim kupcima.

Regalix 2015
avatar

5 najbolje pozicioniranih na Google dobijaju ukupno 75% klikova korisnika.

Social Fresh 2016
avatar
image
image